Noul Ambasador al Chinei în Moldova Yan Wenbin i-a prezentat scrisoarea de acreditare
2022-01-26 21:05

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin i-a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui Moldovei, Maia Sandu. Cele două părți au avut, de asemenea, o discuție cordială privind dezvoltarea relațiilor bilaterale și cooperarea chino-moldavă în diverse domenii.

Ambasadorul i-a transmis mai întâi dnei președinte cele mai cordiale salutări și urări de bine ale președintelui Chinei Xi Jinping. Potrivit domnului ambasador, în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Moldova, relațiile bilaterale au menținut un impuls stabil de dezvoltare, încrederea politică reciprocă dintre cele două țări a fost consolidată continuu, iar cooperarea practică a continuat să se aprofundeze. Cele două părți se înțeleg și se sprijină reciproc în problemele ce privesc interesele cheie ale celeilalte. De la izbucnirea pandemiei Covid-19, China și Moldova se sprijină și se ajută reciproc, reflectând pe deplin prietenia tradițională dintre cele două popoare. China este dispusă să conlucreze cu Moldova pentru aprofundarea colaborărilor reciproc avantajoase în diferite domenii și pentru consolidarea prieteniei dintre cele două țări, promovând dezvoltarea consistentă a relațiilor bilaterale.

Doamna președinte l-a salutat pe Ambasadorul Yan Wenbin și l-a rugat să transmită urări de bunăstare a președintelui Xi Jinping. Șeful Moldovei a apreciat relațiile moldo-chineze și realizările cooperării în diverse domenii și a mulțumit Chinei pentru asistența pe termen lung pentru dezvoltarea economică și socială a Moldovei. Programul Parcului Fotovoltaic din raionul Criuleni, finanțat de Guvernul Chinei, a fost bine finalizat, aducând beneficii concrete cetățenilor Moldovei. Doamna Sandu a mai spus că Moldova așteaptă cu nerăbdare să intensifice schimburile și cooperarea cu China în diverse domenii pentru a promova împreună relațiile bilaterale la un nou nivel.

Ambasadorul Yan Wenbin a sosit în Moldova pe 26 decembrie 2021 și a înmânat copia scrisorilor de acreditare la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova pe 11 ianuarie 2022.


Suggest To A Friend:   
Print