Notificare privind optimizarea și ajustarea măsurilor relevante de testare înainte de a călători în China
2022-12-30 16:20

În urma celei mai recente decizii de gestionare a COVID-19 cu măsuri împotriva bolilor infecțioase de clasa B, departamentele relevante din cadrul mecanismului comun de prevenire și control al Consiliului de Stat Chinez au formulat măsuri provizorii privind călătoriile transfrontaliere. Ambasada Chinei în Moldova va optimiza și ajusta măsurile legate de testarea înainte de călătorie în China, după cum urmează:

Călătorii care vor călători în China vor trebui să prezinte un test negativ de acid nucleic(PCR) efectuat cu 48 de ore înainte de plecare. Rezultatul testului va trebui notat în formularul de declarație vamală de sănătate (https://htdecl.chinaport.gov.cn/htdeclweb/home/pages/healthDeclare/declare.html ). Călătorii nu mai trebuie să solicite un cod de sănătate de la Ambasada Chinei în Moldova. Cei care sunt testați pozitiv trebuie să-și amâne călătoria până când au un rezultat negativ al testului.

Testele de acid nucleic nu vor mai fi efectuate pentru călători la sosire. Persoanele care nu au probleme de raportat în declarația de sănătate și care au efectuat inspecții vamale regulate și un control de carantină pot intra în China fără a fi supuși carantinării. Cei care au probleme de raportat în declarația de sănătate sau simptome precum febră, vor efectua testarea rapidă de  antigen la vamă. Pentru călătorii care sunt testați pozitiv, cei determinați a fi asimptomatici sau cazuri ușoare, fără afecțiuni grave de sănătate, se pot autoizola sau îngriji acasă sau la locul de reședință. În alte cazuri, se va recomanda să solicite asistență medicală cât mai curând posibil. Cei care sunt testați negativ trebuie să treacă printr-o inspecție vamală regulată și un control de carantină, în conformitate cu Legea privind sănătatea și carantina la frontieră și alte legi și reglementări stabilite din China.

Aceste măsuri provizorii vor intra în vigoare la 8 ianuarie 2023, ora Beijingului. Persoanele care intenționează să călătorească în China sunt sfătuite să urmărească îndeaproape actualizările și să ia măsuri eficiente de autoprotecție pentru a reduce riscul de infecție.

Suggest To A Friend:   
Print