Anunț privind reamintirea pasagerilor de zboruri către China de a acorda o atenție deosebită cerințelor relevante de testare a acidului nucleic (test la COVID-19)
2020-07-23 22:38

Pentru a asigura sănătatea și siguranța călătorilor internaționali și a reduce riscul de răspândire transfrontalieră a epidemiei, pe 20 iulie 2020, Administrația Aviației Civile, Administrația Generală Vamală și Ministerul Afacerilor Externe al R.P. Chineze au emis „Anunțul privind îmbarcarea pasagerilor la zboruri către China, cu un certificat negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19". Conform anunțului, autoritățile competente ale guvernului chinez vor implementa treptat practica de îmbarcare a pasagerilor la zborurile care sosesc în China cu un certificat veridic al testului negativ cu acid nucleic pentru COVID-19.

Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova amintește pasagerilor chinezi și străini care intenționează să călătorească în China de a acorda atenție următoarelor cerințe:

1. În prezent, Ambasada R.P. Chineze în R. Moldova comunică cu autoritățile relevante din Moldova, evaluând cu atenție condițiile pentru testarea la COVID-19 în Moldova, studiază și formulează măsuri de implementare specifice, și când vor fi îndeplinite condițiile, va fi anunțată prealabil implementarea termenelor și a acordurilor pentru pasagerii care zboară în China cu un certificat negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19. În acel moment, atât pasagerii chinezi, cât și cei străini (indiferent de locul în care tranzitează) care pleacă în China cu zborul din Moldova ar trebui să facă testul COVID-19 în termen de 120 ore înainte de îmbarcare, iar testul ar trebui să fie efectuat la instituția desemnată de Ambasada R.P. Chineze în R. Moldova. Pasagerii chinezi trebuie să fac poze și să încarce certificatul negativ de testare a acidului nucleic prin Versiunea Internațională a Codului de Sănătate pentru Prevenirea Epidemiei. Pasagerii de naționalitate străină pot solicita o declarație privind starea de sănătate la Ambasada R.P. Chineze în R. Moldova și să consulte cu certificatul de testare a acidului nucleic negativ de COVID-19. Compania aeriană trebuie să verifice starea codului sănătății și declarația stării de sănătate înainte de îmbarcare. Vă rugăm să urmăriți publicațiile de pe site-ul ambasadei și pagina oficială de Facebook a ambasadei în timp pentru a vă pregăti pentru testarea la COVID-19.

2. Înainte ca Ambasada R.P. Chineze în R. Moldova să anunțe oficial implementarea necesității unui certificat negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19 pentru pasagerii care zboară în China, pasagerii care pleacă din Chișinău și tranzitează spre China prin țări care nu au implementat măsuri de testare a acidului nucleic nu trebuie să prezinte un certificat negativ de testare a acidului nucleic (în prezent, Rusia, Portugalia, Egipt, Bangladesh, Pakistan și Arabia Saudită au început să implementeze măsuri de testare a acidului nucleic). Pasagerii chinezi care au achiziționat bilete de avion trebuie să completeze informația în „Versiunea Internațională a Codului de Sănătate pentru Prevenirea Epidemiei" începând cu 14 zile înainte de zbor. Vă rugăm să urmăriți cu atenție informațiile relevante privind politica de intrare, de tranzit și de prevenire a epidemiilor, publicate de diferite țări, în timp pentru a evita blocarea în timpul procesului de tranzit, cauzând reținere, repatriere și pierderi economice.

3. Informații despre instituțiile de testare a acidului nucleic a COVID-19 din Republica Moldova

Prin confirmare de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Ambasada R.P. Chineze în R. Moldova a desemnat următoarele agenții de testare drept primele agenții pentru implementarea certificatului negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19 pentru pasagerii care zboară în China. Certificatele de rezultate ale testelor emise de alte agenții de testare vor fi considerate nule.

1. Laboratorul medical Invitro Diagnostics SRL

Telefon pentru programare: 022-903-999

Adresă: mun. Chisinau, str.N. Testemiţanu,

E-mail: info@invitro.md

Pagina web: www.invitro.md

2. MedExpert-SC Imunotehnomed SRL

Telefon pentru programare: 022-811-181, 022-811-184

Adresă: mun. Chisinau, str. Gh. Asachi, 42

E-mail: info@medexpert.md

Pagina web: www.medexpert.md

3. Laboratorul medical „Alfa Diagnostica"

Telefon pentru programare: 022-824-444, 078-554-444

Adresă: mun. Chisinau, str. N. Testemiţanu, 21

E-mail:info@alfalab.md

Pagina web: www.alfalab.md

Pentru cerințele specifice de testare a acidului nucleic, consultați direct agențiile de testare de mai sus.

                                                                                                                  Ambasada Republicii Populare

                                                                                                                  Chineze în Republica Moldova

                                                                                                                     23. 07. 2020

Suggest To A Friend:   
Print