Anunț suplimentar privind reamintirea pasagerilor de zboruri către China de a acorda o atenție deosebită cerințelor relevante de testare a acidului nucleic (test la COVID-19)
2020/07/31

    Conform cerințelor din „Anunțul privind îmbarcarea pasagerilor la zboruri către China, cu un certificat negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19” emis de Administrația Aviației Civile, Administrația Generală Vamală și Ministerul Afacerilor Externe al R.P. Chineze pe 20 iulie, Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova deja la 23 iulie a publicat memento-uri relevante pe site-ul ambasadei (http://md.chineseembassy.org/eng/lsqz/Ai/t1801089.htm) și pagina oficială de Facebook a ambasadei (https://www.facebook.com/Ambasada.Chinei.in.Moldova). Pentru a avansa în mod constant această implementare, avizul suplimentar este următorul:

    1. Pasagerii chinezi și străini care zboară către China, cu plecarea din Moldova și tranzitarea prin țări care au implementat deja necesitatea de îmbarcare cu un certificat negativ test de acid nucleic pentru COVID-19 (pentru a vedea lista de țări relevante, vă rugăm să faceți clic pe linkul (https://hr.cs.mfa.gov.cn/help_two/help-two/gj.html)Lista va fi actualizată constant), trebuie să treacă prealabil testarea la acizii nucleici la o agenție de testare din Moldova, desemnată de Ambasada R. P. Chineze în R. Moldova, și cu un certificat negativ de testare a acidului nucleic, trebuie să se adreseze la Ambasada R. P. Chineze în R. Moldova pentru a obține codul de sănătate verde cu sigla „HS” sau declarația de sănătate, iar compania aeriană va verifica pasagerul înainte de îmbarcare la zborul de tranzit.

    Trebuie accentuat faptul că pasagerii care intenționează să tranziteze în țările menționate mai sus trebuie să se asigure că codul de sănătate sau declarația de stare de sănătate menționate mai sus sunt valabile în momentul tranzitului (termenul de valabilitate se încheie în a cincea zi după eliberarea certificatului negativ de testare a acidului nucleic corespunzător), în caz contrar, îmbarcarea în punctul de tranzit va fi blocată, rezultând în reținere și alte consecințe.

    Cetățenii chinezi trebuie să completeze informația despre situația personală, precum și să facă poze și să încarce certificatul negativ de testare a acidului nucleic prin mini-programa Wechat “Versiunea Internațională a Codului de Sănătate pentru Prevenirea Epidemiei”, in termen de 24 de ore de la obținerea certificatului negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19. După examinarea și aprobarea de către ambasada și consulatul Chinei, persoanele în cauză pot obține un cod de sănătate verde cu sigla „HS”. Vă rugăm să accesați următorul link (https://hr.cs.mfa.gov.cn/help_two/help-two/hs.html) pentru a vizualiza „Întrebările frecvente la Solicitarea de certificare a testului acidului nucleic pentru cetățeni chinezi”. Vă rugăm să acordați atenție conexiunilor dintre zboruri în perioada de valabilitate a codului de sănătate și să cooperați cu compania aeriană pentru verificare înainte de îmbarcare.

    Cetățenii străini, după obținerea certificatului negativ de testare a acidului nucleic pentru COVID-19, trebuie să descare și să completeze declarația de stare de sănătate (http://md.chineseembassy.org/eng/lsqz/Ai/t1801089.htm) și să trimită copia scanată a paginii principale de pașaport valabil, o copie scanată a certificatului negativ de testare a acidului nucleic și o copie scanată a declarației de sănătate semnate a solicitantului la adresa de e-mail desemnată a Ambasadei R.P. Chineze (tochina2020@ mail.ru). După ce Ambasada R.P. Chineze a examinat și a aprobat solicitarea, copia scanată a declarației de stare de sănătate va fi trimisă înapoi solicitantului prin e-mail. Solicitantului i se cere să tipărească declarația și să o prezinte la aeroport. Vă rugăm să acordați atenție conexiunilor dintre zboruri în perioada de valabilitate a declarației de stare de sănătat și să cooperați cu compania aeriană pentru verificare înainte de îmbarcare.

                                                                      Ambasada Republicii Populare

                                                                      Chineze în Republica Moldova

                                                                               31. 07. 2020

Suggest To A Friend:   
Print