Ambasadorul Chinei în Moldova, Zhang Yinghong a participat la o ceremonie de predare a materialelor anti-epidemice de la guvernul chinez
2020/04/13

    La 10 aprilie, la spitalul Emiliana Coțaga din Chișinău, Republica Moldova, a avut loc o ceremonie de predare a ajutorului umanitar cu materiale anti-epidemice de la Guvernul Chinei pentru Moldova. La ceremonie au participat Ambasadorul Chinei în R. Moldova, Zhang Yinghong, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și alții.

    Președintele Igor Dodon a mulțumit președintelui Xi Jinping și poporului prietenos chinez pentru sprijinul și asistența acordată părții moldovenești într-un moment critic în lupta împotriva epidemiei. Materialele de ajutor din partea Chinei au venit într-un moment critic și vor juca un rol activ în activitatea anti-epidemică a Moldovei, în special în protejarea personalului medical. „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște” și nu vom uita ajutorul sincer oferit de prietenii chinezi în perioadele dificile. Moldova este dispusă să continue să consolideze cooperarea cu China pentru a depăși în comun consecințele epidemiei.

    Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că în prezent epidemia COVID-19 continuă să se răspândească, iar numărul de cazuri confirmate în Moldova este în continuă creștere. Deși China încă se confruntă cu unele presiuni în activitatea sa de prevenire a epidemiei, ca un prieten și partener bun, suntem dispuși să depunem toate eforturile pentru a ajuta Moldova să combată epidemia. Coronavirusul este inamicul întregii omeniri, iar în fața dificultăților, trebuie să lucrăm împreună pentru a ne ajuta reciproc și a lupta cot la cot pentru a învinge în sfârșit epidemia. China speră cu sinceritate că poporul moldav va câștiga cât mai curând în lupta împotriva epidemiei.

 

    Greutatea totală a materialelor de ajutor furnizate de guvernul chinez este de aproximativ 3 tone și include măști medicale, seturi de îmbrăcăminte de protecție, ochelari, mănuși, protectori pentru încălțăminte și termometre cu infraroșu.

Suggest To A Friend:   
Print