Întrevederea Ambasadorului Republicii Populare Chineze Yan Wenbin cu Viceprim-ministru și Ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldovei, Nicu Popescu
2022-01-18 18:26


Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Yan Wenbin a avut, astăzi, o întâlnire cu Viceprim-ministru și Ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, Nicu Popescu.

Potrivit domnului Ambasador, în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Moldova, s-au menținut o dezvoltare consistentă și stabilă a relațiilor bilaterale, pe baza respectului, egalității, beneficiilor reciproce, și s-au obținut realizările fructuoase în diferite dimensiuni. Cele două părțis-au sprijinit cu fermitate una pe alta pe suveranitatea și integritatea teritorială și pe problemele legate cu interesele cheie ale altora, și s-au bine coordonat în cadrul multilateral, cum ar fi ONU. În calitate de Ambasadorul Chinei în Moldova, aș dori să conlucrez cu prieteni moldoveni, să promovăm colaborările bilaterale.

La rândul său, domnul viceprim-ministru Popescu l-a salutat pe domnul ambasador și a spus că, în ultimii ani, relațiile moldo-chineze s-au menținut o bună tendință de dezvoltare. Partea moldavă respectă și sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a R.P.Chineze, acordă atenție la schimburile și colaborările cu partea chineză și îi mulțumește sincer pentru ajutorul prețios acordat de China de la izbucnirea pandemiei. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este dispusă să acorde sprijinul activităților domnului ambasador, în scopul de a coordona mai bine cu partea chineză, promovând colaborările bilaterale dintre cele două țări să obțină noile recolte.


Suggest To A Friend:   
Print